Elevii, studentii si profesorii ar putea sa nu mai primeasca bani pentru transport
Elevii, studenţii şi profesorii ar putea să nu mai primească subvenţii pentru transport, iar legea care reglementează practica profesională şi finanţarea acesteia ar putea fi abrogată, potrivit proiectului de ordonanţă obţinut de NewsIn, înregistrat la Guvern cu numărul 304 din 24 februarie 2009.
Potrivit documentului citat, Guvernul propune reducerea cheltuielilor bugetare în principal prin neacordarea salariului de merit, eliminarea primelor, a premiilor şi neplata orelor suplimentare.
Mai mult, prin două articole de lege, 21 şi 22, guvernul propune să se reducă cheltuielile şi prin renunţarea la subvenţiile pentru transport şi pentru practica elevilor şi profesorilor. Mai exact, prin cele două articole s-ar putea modifica Legea 315/2006, astfel încât profesorii de peste 35 de ani să nu mai primească câte 100 de euro pentru materiale didactice şi s-ar abroga Legea 258/2007, prin care, în prezent, se reglementează modul în care statul subvenţionează stagiile de practică obligatorii pentru elevi şi studenţi şi Legea 291/2007, care cuprinde prevederi despre decontarea transportului la elevi, studenţi, pentru naveta în mediul rural.
În proiectul de ordonanţă apar chiar modificări ale metodologiei de pregătire a elevilor, potrivit cărora în ciclul primar orele de sport să nu se mai facă cu un profesor de specialitate, ci cu învăţătorul.
În nota de fundamentare a proiectului, semnată şi parafată de ministrul Muncii, Marian Sârbu, se arată că guvernul a luat decizia formării unui colectiv de lucru compus din reprezentanţi ai ministerelor Muncii şi Finanţelor şi ai Secretariatului General al Guvernului. Semnatarii proiectului care cuprinde măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare sunt vice prim-ministrul Dan Nica, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, ministrul Muncii, Marian Sârbu, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, ministrul Internelor, Liviu Dragnea, Preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Szakal Andras Zsolt şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.
Miniştrii de resort vor trebuie să discute acest proiect în cadrul Comisiilor de dialog social constituite la nivelul fiecărui minister.
Sindicaliştii din învăţământ au discutat, joi, cu ministrul Educaţiei, despre salariile profesorilor şi diferitele prime şi subvenţii acordate profesorilor. Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, ministrul Ecaterina Andronescu ar fi dat asigurări că se vor plăti în continuare banii pentru materiale educative, câte 100 de euro de profesor. "Cât despre celelalte prime şi indemnizaţii, la negocierea bugetului, ministrul Emil Boc ne-a asigurat că se vor plăti şi acestea, inclusiv orele suplimentare", a precizat liderul sindical.
Sindicaliştii se arată însă nemulţumiţi de lipsa de transparenţă de care dă dovadă guvernul în luarea deciziilor. "Când am discutat despre buget, ni s-a promis una, acum aflăm că există proiecte legislative care arată altceva. Am solicitat o întrevedere de urgenţă cu premierul, care să lămurească toate neclarităţile legate de buget", a adăugat Cornea.
Sursa: ROL.ro
Ce MEGA MEGA MEGA PORCARIE !!!
1 comentarii:
Nu te mira Ovidiu, pe zi ce trece guvernele care vor veni vor semana cu o adunatura veritabila de porci. Mi-e teama insa de cei de jos care nu se vor mai ridica atat de repede. Salutari, Paul...
Trimiteți un comentariu