vineri, 5 decembrie 2008

Guvern mai nenorocit decat acesta...nu cred ca exista

Stire:
"Oameni din Ministerul Finantelor au "scapat" cifre care arata adevaratul dezastru bugetar: deficitul atinge deja 3%, in conditiile in care criza subtiaza dramatic din incasari. Guvernul taie, de urgenta, cheltuielile, scrie Cotidianul.
[...]Pentru ca incasarile par compromise de spectrul crizei economice, Guvernul s-a gandit sa umble la cheltuieli. Si nu oricum, ci sa le taie de urgenta. Primii loviti - pensionarii: Guvernul a decis sa amane, cu un an, momentul la care se majorau cu 50%, respectiv 25% pensiile celor care beneficiau de grupele I si a II-a de munca. Majorarile vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2010, fata de 1 ianuarie 2009, cum stabilea vechea lege, contestata fara succes de Guvern la Curtea Constitutionala si promulgata de presedinte. Executivul a facut astfel, pentru anul viitor, o economie de aproape 800 de milioane de euro, acesta fiind efortul bugetar al majorarii pensiilor. Oficial, motivatia ministrului Muncii este ca implementarea softului necesar prelucrarii celor doua milioane de dosare dureaza un an. „E o chestiune pur tehnica“, a spus Mariana Campeanu."


Cred ca situatia este cam albastra, dar guver mai nenorocit decat acesta, care da legi si apoi si le neaga singur, nu prea am mai vazut/auzit, ceea ce il face sa aiba valoare zero in ochii mei si ai multor altora. Din acest motiv, al nesimtirii trecute si viitoare a politicienilor, nu am fost la vot.

0 comentarii: