sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Noile pasapoarte cu cip biometric

"Aceasta e spaima creştinilor habotnici, care spun că introducerea cipurilor în noile tipuri de paşapoarte este ultimul pas înainte de introducerea unor astfel de cipuri în corpul uman. Pe ele troneaza semnul Fiarei apocaliptice - şase sute şaizeci şi şase.

Cipul cu pricina are câţiva milimetri dar conţine toate informaţiile legate de persoana noastră. În fundând, îl vom purta peste tot cu noi şi va reprezenta actul nostru de identitate. Noile paşapoarte româneşti deja au fost implantate cu astfel de cip-uri. Ceea ce noi nu ştim este că pe lângă datele de identificare, toate cip-urile din paşaporturi vor conţine un cod comun: 666.

Autorităţile cred că cip-urile din paşapoarte vor îmbunătăţi controlul şi siguranţa cetăţenilor. Măsura i-a înfiorat şi pe mai mulţi membri ai Bisericii Ortodoxe. Duhovnicii spun că cip-urile vor ajunge şi pe buletine şi într-un viitor foarte apropiat chiar în corpul uman. Odată cu cip-urile şi numărul diavolului.

"Atragem atenţia celor care ne conduc că noi suntem oamen creaţi cu libertate şi nu admitem astfel de lucruri", spune Maica Ecaterina.

Teologul Laurenţiu Dumitrescu e de părere că acesta "este un pas înainte spre ce va urma şi că într-un fel o putem numi cădere pentru că de bună voie ne supunem unui sistem mondial care nu are gânduri bune, care lucrează în chip demonic".

În acest moment, suntem înconjuraţi de numărul diavolului. În produsele din hypermarket-uri, în bănci, pe card-urile de credit, peste tot găsim acest cod de bare. Coincidenţă sau nu, într-un verset al Apocalipsei, Diavolul s-a asigurat că nicio vânzare şi nicio cumpărare nu se va putea face fără chipul sau semnul fiarei.

"Perspectiva pentru cei care vor renunţa la aceste acte va fi de moarte, de foame, de frig, nu vor avea case", spune Maica Ecaterina. Încercând să calmeze spriritele, conducerea Bisericii Ortodoxe nu atacă cipurile dar vrea lămuriri.

"Patriarhia Română a solicitat Direcţiei Paşapoarte din MAI lămuriri cu privire la paşapoartele biometrice şi în ce măsură datele conţinute de acestea aduc sau nu atingere libertăţii şi demnităţii umane", a declarat preotul Constantin Stoica, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

Primul paşaport al diavolului va fi eliberat pe 31 ianuarie. Nu se ştie, însă, când va apărea primul card de identitate cu cip-ul 666.

Oricum, este pentru a doua oară când un act de identitat românesc naşte o astfel de controversă. La fel s-a întâmplat când a fost lansată noua carte de identitate şi cineva a citit cuvântul card înscris în colţul din dreapta sus, invers."

Sursa: antena3.ro


1. "Ceea ce noi nu ştim este că pe lângă datele de identificare, toate cip-urile din paşaporturi vor conţine un cod comun: 666." ?
2. "Pe ele troneaza semnul Fiarei apocaliptice - şase sute şaizeci şi şase." ?

Stiu ca s-au aratat la Tv niste specimene de pasaport. Si, probabil si pe internet.
Unde apar acele cifre?
O persoana a primit ieri primul pasaport. Vor mai fi si altele. Unde apare cifra malefica?
Am primit "o chestie" legata de "viitorul" cip din mana (pe spatele palmei). In afara de pledoaria cu cifrele mai sus amintite cu alaturarea cu "semnuo fiarei" si altele mai erau 2 afirmatii "tari". O firma...care are legaturi cu un mare producator de carduri bancare din lume, produce 1 miliard ! de cip-uri pe an. (deci in 6 an si ceva avem toti-si pentru africani, chinezi, pigmei, toti...). A doua afirmatie "tare": dupa introducerea cipului in mana, daca incerci sa il scoti, acesta explodeaza.
Era un film cu Christopher Lambert, "Fortress" sau "Fortress 2". Cam de acolo vin ideile.

Se poate sa fie o forma de control total a populatiei ,dar modul fie arhaic fie inchizitorial in care este prezentata aceasta este fie patetic fie copilaresc.

duminică, 25 ianuarie 2009

Lista neagră a concedierilor la stat

Printre primii ameninţaţi de decizia guvernului de a concedia o cincime dintre angajaţi se află bugetarii fără copiii.

De cealaltă parte, sunt scutiţi de căutarea unui alt serviciu angajaţii aflaţi în concediu medical, femeile gravide sau şefii de sindicate. De asemenea, sunt protejate văduvele sau persoanele divorţate, cu copii, sau cei pe care îi despart cel mult trei ani până la pensionare.

Valul de concedieri va lovi câteva mii de funcţionari publici, iar responsabilitatea trierii acestora îi va reveni fiecărui ministru, care va analiza organigrama şi va face propunerile de reducere a numărului angajaţilor. Reprezentanţii sindicatelor funcţionarilor publici au declarat că nu au fost consultaţi cu privire la disponibilizări şi se tem că această decizie poate provoca un cutremur şi în rândul celorlalţi bugetari.


Selectie sociala, eugenie morala, sau cum sa mai numim asa ceva?
Darwinism invers? Dam afara pe cei puternici si ii aparam (doar) pe cei slabi?
Minunat.

sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Bancile germane ar putea anunta deprecieri consistente in urmatoarea perioada

de Dan Popa Dan Popa's Weblog
Sâmbătă, 17 ianuarie 2009,

O ancheta efectuata de Banca Nationala a Germaniei (Bundesbank) si autoritatea de reglementare din Germania (Bafin) printre reprezentantii a peste 20 de banci germane a scos la iveala o veste socanta, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

Potrivit cotidianului Der Spiegel, deprecierile de active, uriase pana acum, ale bancilor nemtesti, reprezinta doar 25 % din deprecierile reale, .

"Vor urma noi valuri de pierderi masive ale bancillor", arata Der Spiegel.

Potrivit cotidianului citat, Ministerul de Finante a evaluat la 1000 de miliarde de euro volumul activelor toxice din sectorul bancar german.

Eh....se cam strica treaba.
Se pare ca treaba e mai incurcata si mai mizerabila decat se pare.
Am mai spus-o si o mai spun: se pare ca este inceputul unui sfarsit de "lume". Vor urma schimbari serioase fata de noi insine si fata de natura, poate, mai ales. Trebuie sa incepem sa traim mai atenti cu noi insine si fata de natura. Era neo comunismului si a celor trei R (re)incepe. E bine, este rau ??? Ne va fi mai bine sau ... ???

marți, 13 ianuarie 2009

Zece ani de la introducerea monedei euro

de Dragos Comache
HotNews.ro
Marţi, 13 ianuarie 2009

Parlamentul European a aniversat marti, 13 ianuarie, zece ani de la introducerea monedei euro in cadrul unei sedinte solemne, se arata intr-un comunicat al PE. La acest eveniment au fost invitati sa participe si Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Juncker, presedintele Eurogroup, Joaquín Almunia, comisar european pentru afaceri economice si monetare.

Hans-Gert Pöttering, presedintele Parlamentului European, este de parere ca introducerea monedei unice a fost o dezvoltare logica intr-o Uniune Europeana din ce in ce mai integrata, contribuind la consolidarea pietei unice si la simplificarea fluxurilor comerciale in cadrul Uniunii. "Zona euro a devenit o ancora de stabilitate, avand in vedere ponderea economiei zonei euro, in cadrul careia se desfasoara cea mai mare parte a comertului UE. Recentele evenimente au demonstrat ca zona euro detine un scut de protectie pentru a face fata mai bine socurilor economice externe decat in trecut cand statele membre dispuneau doar de moneda nationala", a declarat oficialul european.

"Crearea monedei euro nu a fost doar o decizie cu consecinte economice si financiare majore, ci a transmis un semnal foarte puternic, si anume ca Uniunea Europeana este capabila de a implementa decizii majore in vederea crearii unui viitor bazat pe prosperitate", a mai spus Pöttering.

Printre beneficiile introducerii monedei unice europene se numara stabilitatea preturilor, reducerea costurilor de credit, promovarea investitiilor si crearea de noi locuri de munca, a spus la randul sau Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene. "Moneda unica reprezinta un factor de dinamism pentru economia europeana, imbunatatind transparenta, contribuind la cresterea schimburilor comerciale si in general la integrarea economica si financiara in zona euro, dar si la nivel mondial", a continuat seful BCE.

Totodata, Trichet crede ca "euro reprezinta una dintre cele mai mari realizari ale Europei, fiind o etapa decisiva in crearea unei uniuni a popoarelor europene".

Comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquín Almunia, a mentionat ca actuala criza economica reprezinta o piatra de incercare pentru euro, iar efectul negativ asupra economiilor europene din zona euro ar fi fost cu mult mare fara moneda unica deoarece situatia de volatilitate si expunerea la atacuri speculative ar fi fot sporite iar rata dobanzilor ar fi crescut.

In acelasi timp, premierul luxemburghez, Jean-Claude Juncker, presedinte al Eurogroup, a aratat ca adevaratul test de coeziune urmeaza, 2009 fiind un an extrem de dificil pentru cetateni si economiile din zona euro.


"Printre beneficiile introducerii monedei unice europene se numara stabilitatea preturilor, reducerea costurilor de credit, promovarea investitiilor si crearea de noi locuri de munca, a spus la randul sau Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene."

Ce face, neneee?
Cum ai spus? Traiesti pe alta lume? Ti-a facut cineva discursul acum 1 an si nu ti l-a mai schimbat nimeni?

"Totodata, Trichet crede ca "euro reprezinta una dintre cele mai mari realizari ale Europei, fiind o etapa decisiva in crearea unei uniuni a popoarelor europene"." Asta se numeste Euro-globalizare. Si nu este intotdeauna cea mai buna solutie.

luni, 12 ianuarie 2009

Femeile isi dau seama daca sunt dorite dupa mirosul transpiratiei masculine

7plus | 12 Ianuarie 2009


'Dragul meu, nu-i nevoie sa-mi spui ca ma iubesti, pot sa miros acest lucru'. Cam asta ar putea spune femeile barbatilor, conform unui studiu efectuat de specialistii Universitatii Rice din Texas, SUA. Potrivit acestora, barbatii ar trebui sa lase deoparte aftershave-urile, deodorantele si parfumurile daca vor ca domnisoara de linga ei sa-si dea seama de sentimentele lor. Psihologii americani au recoltat mai multe probe de transpiratie de la un grup de barbati care nu au folosit niciun fel de produs destinat eliminarii mirosului natural al corpului timp de doua zile. Probele au fost colectate in timp ce barbatii se uitau fie la un documentar educational plictisitor, fie la un videoclip sexy. Urmatorul pas a fost ca un grup de femei sa miroasa probele in timp ce creierul lor era scanat. Astfel, a rezultat ca mirosul 'sexy' a stimulat diferite parti ale creierului femeilor, inclusiv regiuni legate de emotie, placere, sex si reproducere, sugerand ca femeile pot mirosi, la propriu, barbatii care se simt atrasi de ele.

Iar un alt studiu a relevat ca transpiratia poate transforma un cersetor in print. Specialistii Universitatii Northumbria, Marea Britanie, au rugat un grup de studente sa-si spuna parerea despre cit de atractivi sunt citiva barbati in baza unor fotografii. Un al doilea grup de studente a fost rugat sa faca acelasi lucru, de data aceasta avind langa ele, fara sa stie, citeva haine imbibate in transpiratie masculina. In timp ce primul grup i-a considerat aproape pe toti respingatori, studentele din al doilea grup s-au declarat in unanimitate atrase de barbatii din fotografii.

http://www.newz.ro/stire/77949/femeile-isi-dau-seama-daca-sint-dorite-dupa-mirosul-transpiratiei-masculine/

Acuma, parca nici sa nu te dai cu vreun deodorant nu este bine.
Nici sa te dai cu unul care are numai parabeni sau aluminiu.
Nici sa ne mirosim/amusinam...parca nu sunt obisnuit cu o asa imagine despre noi oamenii.
Cred ca trebuie avut grija de curatenia corporala indifernet c e semnale emitem. Daca nu esti si nu te simti curat...degeaba visezi la femeia fatala/barbatul fatal.
Pensionarii-salariaţi nu pot fi daţi afară

Mihai Şoica
Luni, 12 Ianuarie 2009

Guvernul Boc ar putea avea o surpriză la expirarea termenului în care pensionarii trebuie să decidă dacă vor sau nu în continuare salariu de la stat.

Chiar dacă Ordonanţa 230 prevede că aceştia au de ales între pensie şi încetarea raporturilor de muncă, practic, ei nu pot fi daţi afară deoarece este contrar Codului muncii, susţin specialiştii. Expertă în legislaţia muncii, avocata Ana Lupu a declarat că, în momentul de faţă, un contract de muncă, încheiat chiar şi pe perioadă determinată, poate fi desfăcut doar cu respectarea prevederilor legale. „Există demisia, desfacerea contractului pe cale amiabilă, adică de comun acord, sau în baza unor acţiuni disciplinare. Dacă angajatul nu a comis însă o abatere disciplinară, nu se poate invoca această prevedere“, a spus Lupu.

Cât priveşte convenţiile civile invocate de guvern, Ana Lupu susţine că soluţiile sunt înregistrarea celor vizaţi de ordonanţă ca persoane fizice autorizate sau modificarea legislaţiei. „Ori devin persoane fizice autorizate şi trebuie să obţină o autorizaţie pentru desfăşurarea activităţii economice şi un certificat de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului, ori se schimbă legea şi se va permite angajarea pe baza unor convenţii civile“, a precizat Lupu.

Sârbu: dacă nu optează, contractul încetează

Ministrul muncii Marian Sârbu consideră că nu este nicio problemă în privinţa încetării contractelor de muncă. „În cazul în care nu optează pentru pensie sau contractul de muncă, ordonatorii de credite şi cei responsabili iau măsuri în conformitate cu ordonanţa. De exemplu, dacă e vorba despre cineva care lucrează la primărie, şeful lui este obligat să-i închidă contractul de muncă. Totuşi, cel care îi este şef direct trebuie să-i explice că, până la data de, acesta trebuie să opteze, dacă nu, automat se iau măsuri, adică li se suspendă contractul individual de muncă“, a explicat Sârbu. (A contribuit Andreea Archip)

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/835331/Pensionarii-salariati-nu-pot-fi-dati-afara/

Buna treaba.
Fain Cod al muncii.
Ce sa mai zicem....si-au dat peste mana cu propriile jucarii.

duminică, 11 ianuarie 2009

Guvernul britanic, tentat sa dea drumul tiparnitei de bani

Gandul | 09 Ianuarie 2009

Guvernul Marii Britanii ia in considerare, ca solutie de urgenta, sa tipareasca miliardele de lire sterline necesare unui nou plan de refinantare a bancilor. in toamna, prima etapa de nationalizare a institutiilor de credit a dus la trecerea in proprietatea statului a opt banci, cu tot cu creditele lor 'toxice' (in schimbul a 500 miliarde lire), insa nu a reusit sa impulsioneze activitatea de creditare.

Ieri, Banca Angliei (banca centrala din UK), a redus pana la 1,5% dobanda de refinantare, cel mai mic nivel din istoria de 315 ani de istorie a institutiei! Daca nici aceasta masura nu va debloca acordarea de credite catre agentii economici, urmeaza aducerea dobanzii la nivelul de 0%, ultimul mijloc de politica monetara in mainile Guvernului. Dar, potrivit unor analisti citati de agentia Bloomberg, nici macar 'dobanda zero' nu va fi suficienta pentru redresarea economiei, iar Gordon Brown pregateste un nou plan de stimulare financiara.

Planul prevede ca Banca Angliei sa purceada la si mai multe 'recapitalizari bancare' (trecerea in posesia statului a unei parti si mai mari din actiunile acestora), dar si sa cumpere alte active, precum obligatiuni guvernamentale, pe care nu are cu ce sa le achite decat prin tiparirea de noi bancnote.

Desi, miercuri, ministrul de Finante, Alistair Darling, a incercat sa infirme zvonurile ('nu ne gandim la tiparirea de bani'), el a recunoscut si ca exista discutii 'ipotetice' pe aceasta tema. Astfel, mediul de afaceri din UK, analistii economici si presa britanica estimeaza ca acest pas este inevitabil. Darling nu mai are alta varianta decat tiparirea de bani care sa fie pompati in circuitul economic, dupa ce firmele nu mai pot lua credite, tot mai multi debitori ipotecari intra in incapacitate de plata, iar lanturi de mari magazine dau faliment.

Lira puternica, devenita o amintire

In economia britanica nu mai sunt suficienti bani, iar cu lirele aflate in circulatie poti cumpara mult mai putin decat acum un an. O lira sterlina se cumpara cu numai 1,11 euro, dupa ce, luna trecuta, scazuse pana la 1,029 euro. si nici macar nu poate fi vorba de o 'egalitate perfecta', dupa ce multi britanici au constatat ca, mai ales la casele de schimb din aeroporturi (care nu au deloc cursuri de schimb favorabile clientilor), pentru 100 euro poti primi doar 95-97 lire, din pricina comisioanelor aplicate tranzactiei.

Cei mai fericiti dintre britanici trebuie doar sa-ti revizuieasca planurile de 'vacante ieftine' din pricina devalorizarii lirei, dar cei mai nefericiti sunt fortati sa vaneze ofertele cele mai ieftine pentru produse de larg consum. Prabusirea lirei si blocarea creditarii a lovit marile lanturi de magazine, care nu si-au mai putut ademeni clientii nici cu discounturi uimitoare de peste 50%. Dupa 87 ani de istorie, reteaua Woolworths a dat faliment, trimitand 27.000 angajati in somaj, iar Mark & Spencer a anuntat, miercuri, ca da afara 1.230 oameni si isi inchide peste 25 de magazine.

Nici macar reducerea de TVA, de la 17,5% la 15% - decisa de Gordon Brown, in noiembrie, si sugerata de el ca masura de sustinere a economiei la nivelul intregii UE - nu a salvat marile magazine, singurul 'succes' fiind o gaura de 12,5 miliarde lire la buget, pentru care Guvernul cauta solutii sa o acopere.

Pastrarea economiilor in banci nu mai renteaza

Departe de a le fi de folos companiilor care asteapta credite pentru finantarea productiei, reducerea succesiva a dobanzii de referinta, din septembrie incoace, a fost concomitenta cu o scadere a dobanzii oferite pentru economiile depuse. Deponentii incaseaza dobanzi tot mai mici, care au fost reduse intr-un ritm mult mai rapid decat cele percepute la credite.

Un studiu al sitelui Moneyfacts.co.uk arata ca, din 119 banci care ofera depozite, 102 au redus dobanzile oferite, majoritatea cu cel putin 1%. intre timp, reducerea dobanzilor la credite a fost facuta de numai 70 din 90 de institutii creditoare, dar si din cele care au facut reduceri, numai 19 au anuntat noi dobanzi care sa reflecte scaderile operate la dobanda de referinta a Bancii Angliei.

http://www.newz.ro/stire/77790/guvernul-britanic-tentat-sa-dea-drumul-tiparnitei-de-bani/

Nu sunt expert in economie si finante, dar se pare, pana la urma, ca exista si aceasta solutie, ca ultima solutie: cum banii nu circula sau nu sunt de ajuns (multi fiind virtuali) trebuie sa se dea drumul la tiparire de bani reali. Interesant.

miercuri, 7 ianuarie 2009

Audienţa reclamelor TV a scăzut alarmant în 2008

Primele 11 televiziuni au livrat anul trecut cu 7,5% mai puţine puncte de audienţă decât în 2007. Kanal D a reuşit să livreze audienţă cu 107,5% mai mare decât în 2007, depăşind TVR 1. Realitatea TV a furnizat un volum de puncte de audienţă cu 28,6% mai mare.

Primele 11 televiziuni din piaţa românească au difuzat anul trecut (1 ianuarie – 15 decembrie) un număr de 1.512.321 de reclame, cu 17,7% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2007. Volumul de publicitate atras de posturile TV a dat semne de... slăbiciune pe fondul scăderii audienţelor.

Punctele de audienţă (Gross Rating Point), indicator ce reprezintă audienţa totală obţinută de reclamele TV, au suferit un declin.

Cele 11 televiziuni cuprinse în monitorizare (au fost eliminate barterele de media şi anunţurile CNA) au livrat 1.198.268 puncte de audienţă (GRP’30) - 1 GRP este echivalentul a 113.740 de persoane din mediul urban. Volumul de GRP-uri furnizate este cu 7,5% mai mic decât cel din 2007.

Staţiile mici au crescut
Din cele 11 staţii monitorizate, doar Kanal D, Realitatea TV, Naţional TV şi B1 TV au reuşit să livreze audienţe mai mari decât în 2007 pentru spoturile difuzate. Kanal D a furnizat 88.623 GRP’30, depăşind postul public TVR 1, care a beneficiat de două evenimente sportive în cursul anului abia încheiat: Euro 2008 şi J.O. de la Beijing.

Este adevărat, conform legislaţiei în audiovizual, postul public are opt minute de publicitate pe oră, în comparaţie cu televiziunile private, care beneficiază de 12 minute.

Creşterea volumului de puncte de audienţă a staţiei Kanal D a fost de 107,5%, cea mai mare de pe întreaga piaţă TV. Asta în ciuda faptului că numărul de reclame difuzate a fost mai mic cu 6,6%.

Pro TV se menţine la acelaşi nivel
Realitatea TV a reuşit să livreze un volum de audienţă mai mare cu 28,6% faţă de 2007, deşi numărul de spoturi a fost mai mic cu 21,8%. Este o dovadă că audienţa generală a staţiei s-a majorat.

În ciuda declinului gereral, Pro TV s-a menţinut la nivelul anului 2007: numărul de reclame a scăzut cu 1,9%, iar numărul total de puncte de audienţă, cu 2%.

Antena 1 a difuzat 157.737 de reclame, cu 21,2% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi audienţa spoturilor a scăzut în mediul urban cu 21,6%.

Deşi a beneficiat de un un număr de reclame mai mare decât în 2007, TVR 1 a livrat o audienţă mai mică.

Astfel, la un total de 118.294 de reclame (o creştere de 8,7%), postul public a furnizat 72.580 GRP’30, cu 32,2% mai puţin decât 2007. Este cea mai mare scădere înregistrată pe piaţa TV în anul 2008.

S-a strâns robinetul cu reclame
Cele mai importante 11 posturi TV au difuzat 1.512.321 de reclame, în perioada 1 ianuarie – 15 decembrie 2008, cu 17,7% mai puţin decât în 2007.

Procter&Gamble şi Unilever şi-au ajustat bugetele
În anul 2008, primii trei clienţi publicitari din topul celor mai mari consumatori de reclame TV au alocat bugete mai mici decât în 2007: Procter&Gamble (scădere de 22,5%), Unilever (23,6%) şi L’Oreal (24,2%).

Semnele sunt îngrijorătoare pentru anulul 2009. Şi Coca-Cola a consumat un număr de GRP-uri mai mic decât în 2007: 13,8%. Singurele companii care au avut creşteri semnficative ale volumelor de publicitate TV (GRP’30) au fost cele de telefonie mobilă: Vodafone (30,9%), Orange (33,3%) şi Cosmote (31,1%).

Reckitt Benckiser, producătorul Cillit Bang şi al altor mărci de curăţat, a cunoscut o majorare a publicităţii TV de 11,5%.

# Autor: Petre Barbu
# Data: 6 ian 2009
http://www.adevarul.ro/articole/audienta-reclamelor-tv-a-scazut-alarmant-in-2008.html

Si care ar fi problema aici?
Sa fie asta o stire informala pozitiva?
Sau negativa? Adica nu mai sunt bani de reclame? Nu mai functioneaza ele? Trebuie upgradate?
Sau ce?
Sa imi para rau ca este mai putina reclama la TV? Sa fi seriosi !

marți, 6 ianuarie 2009

Constantin Simirad demisioneaza din functia de presedinte al CJ Iasi - nesimtitul s-a razgandit


(Ordonanta 230/2008 potrivit careia, pensionarii care primesc si salariu trebuie sa aleaga intre cele doua venituri, pina pe 21 ianuarie nu este valabila in cazul lui Constantin Simirad. Presedintele Consiului Judetean Iasi s-a razgandit in privinta demisiei dupa o discutie cu liderul PSD Iasi, Gheorghe Nichita. Primarul Iasului l-a asigurat pe colegul sau ca actul normativ nu se aplica si alesilor locali. In plus, si juristii din Consiliului Judetean sustin acelasi lucru. “Decizia ma linisteste si pot sa imi continui treaba”, a spus Simirad.)
http://iasi.comunicat.ro/administratie/simirad-s-a-razgandit#

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 6 ianuarie 2009, 17:53 Ultima ora

Constantin Simirad a anuntat marti ca isi va depune mandatul de presedinte al Consiliului Judetean Iasi, pe 21 ianuarie, din cauza ca nu vrea sa piarda pensia de 3.000 de lei.

Acesta a adaugat ca se retrage atat din viata publica cat si din cea politica, el fiind membru PSD.

"Ma voi retrage pentru a scrie", a explicat Simirad, citat de NewsIn.

Guvernul Boc a adoptat, la sfarsitul anului trecut, o ordonanta de urgenta potrivit careia nimeni nu mai poate beneficia simultan de pensie si salariu de la o institutie de stat.

Constantin Simirad a fost primar al Iasului timp de 11 ani (1992-2003), iar din 2003 a fost numit ambasador al Romaniei in Cuba. Mandatul de ambasador l-a depus in 2007, iar in iunie 2008 a castigat cu peste 100.000 de voturi presedentia Consiliului Judetean Iasi.

http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-5305119-constantin-simirad-demisioneaza-din-functia-presedinte-iasi.htm


Vai, Doamne, ce bine !!! Dupa ce acest personaj psihotic si-a facut de cap si si-a batut joc de ieseni prin faptul ca nu a facut nimic direct si a infiintat un partid in care multi si-au pus multe sperante si apoi a migrat cu tot cu partid la PSD. Imi aduc aminte, cel putin cat de inversunat era impotriva firmelor particulare de transport in Iasi; pur si simplu se impotrivea cu sau fara motiv la orice idee noua a particularilor, atata timp cat transportul public local era tinut in brate de primarie si era si la pamant. Pur si simplu ne va fi mult mai bine fara el. Si fara Nechita !

joi, 1 ianuarie 2009

Marirea-salariilor-si-a-pensiilor-va-dubla-numarului-de-someri

[Majorarea salariilor profesorilor si a pensiilor la nivelul solicitat va duce la dublarea somajului din Romania pana in aprilie 2009, luna in care numarul de someri ar putea ajunge la 700.000, a declarat presedintele CNIMM, Ovidiu Nicolescu. "Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, ne-a dat asigurari ca nu va accepta majorarea pensiilor si a salariilor profesorilor, fiind constient ca nu exista bani la buget pentru sustinerea acestor masuri. Daca aceste cresteri vor fi aprobate de actualul guvern se va da un semnal extrem de negativ in randul mediului de afaceri, iar efectul va fi reducerea investitiilor si disponibilizari in masa", a spus presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CNIMM).]
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/115769/Marirea-salariilor-si-a-pensiilor-va-dubla-numarului-de-someri.html#new_topic_form

Poate nu inteleg eu, dar cum vine asta:

"Daca aceste cresteri vor fi aprobate de actualul guvern se va da un semnal extrem de negativ in randul mediului de afaceri, iar efectul va fi reducerea investitiilor si disponibilizari in masa", a spus presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CNIMM)."

[...reducerea investitiilor si disponibilizari in masa]?

Trebuie neaparat nuantat, uite de aia ii desfid pe cei care ne imping la ura de noi insine intre noi, folosind cuvinte de bolovan!