sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Comentariu referitor la intrebarea: "Cat timp vom resimti efectele crizei?"
Afirmatiile de genul 1-2-3 ani de recesiune cred ca sunt copilarii (sa dea Domnul sa gresesc).
Criza americana din anii 20 sau cea franceza din anii 50 nu au durat doar 1-3 ani. SPER sa tina doar atat, pentru ca....e clar ca nu este bine....dar am ceva dubii. Cred ca...de fapt chiar sper ca intram in o noua era, cea a economiei adevarate, nu doar cea care ni se cere noua, micii consumatori ci si pentru marii consumatori, care cred ca nu le pasa, inca, cu adevarat de poluare, consum exagerat/fara sens, joaca cu "sustenabilul" etc, etc.
Gata, e timpul sa strangem cureaua in sensul bun al cuvantului si sa fim cu TOTII (mai) responsabili.

vineri, 21 noiembrie 2008

M-am saturat !

[Preturile alimentelor vor creste incepand cu lunile ianuarie - februarie, pe fondul crizei economice, a declarat astazi pentru NewsIn presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu
"Criza economica va provoca in mod indirect cresteri de preturi la principalele categorii de alimente, iar efectele se vor observa incepand cu primele luni ale anului viitor", a precizat Dragos Frumosu.

Acesta a subliniat faptul ca, in conditiile de criza, este evidenta tendinta din ce in ce mai mare de a importa alimente si materie prima, iar in contextul deprecierii leului, preturile materiilor prime importate vor creste semnificativ.

"Este greu de estimat un procent de crestere a preturilor insa, in conditiile date, cu siguranta acesta nu va fi mic", a adaugat Frumosu.

Conform acestuia, alimentele ale caror preturi vor suferi majorari in prima faza vor fi produsele lactate, carnea, in special cea de porc, in conditiile in care 70% din necesar este importat, zaharul si graul.]


Sursa: 9am, 31 Octombrie 2008
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/108834/Alimentele-se-vor-scumpi-la-inceputul-anului-viitor.html

" M-am saturat ! (1 comentariu, 25 vizualizari)
Pe zi ce trece ma satur tot mai mult.
Am asteptat sa intram in UE. Stiam cum o sa fie, inainte am lucrat intr-o tara membra , dar parca e mai rau.
Inainte de 89 asteptam sa se schimbe regimul, ca sa traim mai bine.
Dupa 89 nu vad decat ca preturile cresc, cresc, cresc.
M-am saturat (si mai vine si recesiunea) sa aud la 1-2 luni ca tot mai creste pretul la ceva. Nu am casa, nu am masina traiesc cum pot si zilnic vad ca salariul meu are o valoare tot mai mica fata de ce pot cumpara.
M-am saturat !" Ovidiu A.

miercuri, 12 noiembrie 2008

Astazi am tinut locul cuiva la un obiect, la o scoala. Nu predau acel obiect dar "mi-am facut temele" cu sarguinciozitate pentru a nu claca in vreun fel in fata cuiva (elevilor). Este vorba de 2 clase nivel de studiu VI. De asemenea, sunt profesor, in alta specialitate decat cea predata astazi, de 12 ani predau la liceu).
Cineva spunea nu demult ca nu crede in ADHD.
* ADHD (în engleză Attention Deficit Hyperactivity Disorder) înseamnă Deficit de Atenţie / Tulburare Hiperkinetică şi este una dintre cele mai frecvente afecţiuni comportamentale întâlnite la copii şi adolescenţi. Studiile arată că un procent de 5% din copiii de vârstă şcolară prezintă simptome ADHD (1-2 din copiii dintr-o clasă de 30). (Wikipedia)*
In una din clasele la care am predat astazi, clasa la care a trebuit sa predau si anul trecut 1 ora, din 24 de elevi mai bine de jumatate pot fi, dupa parerea si experienta mea de 12 ani, catalogati cu ADHD. Invitit onoratul posesor al acestui blog sa isi imagineze, cumva cum este sa fii 50 de minute in fata unei clase ca cea de mai sus amintita, in care:
-sa nu uiti ca esti profesor;
-sa mediezi conflictele cauzate din orice poate "starni" un copil de 7-8 ani absolut nelinistit,
-sa imi sustin, predau, termin lectia,
-sa am incredere ca ceea ce am predat a fost inteles si insusit in clasa.
-sa iti faci treaba fara sa iti fie rusine de tine !
Este prea usor sa fim de o parte sau de alta a baricadei fara sa spunem nimic clar. Este timpul sa spunem/scriem ceva clar si sa ne lamurim pozitia fata de noi insine, de Eu-ul nostru si fata de sociatate.
Nu aprob cele scrise intortocheat de un inalt onor posesorul de blog pentru ca: nu a predat la o clasa ca cea la care am fost astazi, nu cunoaste si nu crede ca pe langa cele 5-6 ore zilnic trebuie sa mai lucrezi macar 1-2 ore acasa, pentru ca are poate senzatia ca vara sau iarna stam degeaba si nu trebuie sa dam, adesea, bani grei, pentru a merge la diferita cursuri de calificare, unele foarte interesanter si utile, altele care nu au nici un sens; pentru ca poate acuza ca profesorii sunt de vina ca elevii sunt atata de violenti si/sau agitati la scoala sau, dimpotriva: apatici, si nu parintii sai lipsa lor sau televizorul lasat la discretie copiilor (sursa de oboseala si alterare a senzatiilor) - Idem valabil si pentru calculator !
Dar, desigur ca exagerez iar ceeea ce am spus nu este adevarat, nu-i asa?
Invit oamenii sa lase falsa candoare a descoperirii sau inventarii de profesori problema sau nepregatiti si sa realizeze adevaratele probleme ale unui profesor CINSTIT.